Direktlänk till inlägg 30 april 2016

Simfotade vänner.

Av wiolettan - 30 april 2016 09:42



Nu är jag här igen. Tyvärr så blir det lite avbrott här inne ibland, inget jag kan göra något åt. Omständigheterna är inte alltid på min sida.


Har sett att våren nu har börjat att göra sin inbrytning i naturen, med stormsteg. Men uj, så kallt det var ute i morse, ingen speciell vårvärme, men det ska bli varmare frampå dagen och jag såg solen som ibland försökte titta fram, den började att vakna. Jag hade på mig min vintermössa ändå, det ni.


Mysingen är förkyld men jag tog med honom ut i morse på en runda för jag vill vara med i Lekuppgift nr 17 som Bosse Lidén roar oss med. Bra att jag hade mysingen med mig för rätt som det var kom en yrselattack och illamående, då är det skönt att ha någon vid ens sida.



Det gällde att gå ut och fota tvillingar, trillingar och så vidare till och med sexlingar. Tur att det inte precis var personer det gällde för det har jag inte klarat av. Nja, jag har ju  syskon som är tvillingar, plus att min mysing är född i början av juni, alltså tvilling.


Temat som jag har valt är sjöfåglar. Ser ni att solen har börjat komma upp?


 

 Dessa två vitkindade gäss såg vi i morse. De verkade vara rätt så ensamna. Förra veckan var det fullt med sådana gäss vid Lötsjön men de var bara här på mellanlandning för att äta upp sig och har nu flugit vidare. Undrar varför de här två inte följde med.


 

Tre tamgäss. Nu har kommunen satt på "sprutmojen" vid Lötsjön, det är så härligt.


 

4 st kanadagäss på jakt efter något att äta. Det verkar vara nästan slutätit på denna gräsplätt.


 

5 gräsänder. Verkar vara 4 hanar men bara 1 hona. Märkligt.


 

6 måsar, tror att det är skrattmåsar, men kanske trutar. Först då vi kom satt det 12 st, sedan flög alla iväg men efter en stund kom först 2 sedan 3 och rätt var det var så var de just 6 st. så att jag kunde fullfölja mitt uppdrag.



Det gällde också att berätta om någon episod där nå´n har förväxlat mig med någon annan. Det har hänt och jag väljer då att berätta om det som hände då jag var barn, kanske 8-9 år, är lite osäker där, men händelsen, den har etsat in sig i min hjärna.


Min mamma hade en syster som hade flyttat till Amerika och bosatt sig där. Det var stort för oss barn då vi fick Amerikapaket. Vi hade det inte så bra ekonomiskt hemma och mostern i Amerika hade gift sig och fått det bra ställt. Fina saker sände hon, för det mesta något som vi hade användning av.  Till en sommar, strax före avslutningsfesten för söndagsskolan kom det ett paket med bland annat en klänning till mig. En underbar skapelse, jag hade aldrig sett något liknande. Den var blåvit i färgen och med spetsar och volanger, vidd i kjolen och framför allt, den passade mig precis, så jag skulle få ha den i kyrkan på avslutningsfesten.


Jag njöt, gick där och kände mig fin vilket jag inte var van vid precis. Så kommer det en tant som jag inte kände igen, hon tog tag i mig och sa:
”Men, där är du ju, kom med här du ska snart upp och sjunga”. Jag trodde jag skulle sjunka genom jorden, så rädd blev jag. Ni vet ju att jag i hela livet har varit blyg, snudd på folkskygg. Sjunga kunde jag lite för jag var med i barnkören men sjunga själv, solo,  nej.


För att göra en lång och jobbig historia kort så hade följande hänt. En kusin till mig som var ett år äldre och hette Gerd hade fått en precis likadan klänning som jag, från moster Ragnhild i Amerika och tanten förväxlade oss och trodde att jag var Gerd. Ock, Gerd, till skillnad emot mig,  var en duktig tjej och hade en mycket fin röst så hon sjöng ofta solo, eller tillsammans med sin äldre bror, vilket hon skulle göra på denna söndagsskolavslutning. Båda hade vi också långt hår som var flätat och hängde ner över ryggen.





 
 
TantGlad

TantGlad

30 april 2016 11:12

Du har fixat Bosses lek jättefint. Mysiga fåglar att titta på.

Du....jag är åxo tvilling. Född sista maj. Så då fyller mydingen och jag år nästan samtidigt.

Förstår det var nåt stort med amerikapaket. Amerika är ju stort i sig åxo.

Tror klänningen var jättefin på dig.

Ha en jättefin valborg och stor kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

30 april 2016 11:27

Bäst var att se att du lagt in ett nytt inlägg igen. Mycket tråkigt med yrsel och illamående. Hoppas det gick över lika snabbt som det dök upp.
Trevligt tema du valde.
Jag hoppades att du sjöng och fick många applåder. Du borde fått sjunga duett med Gerd. Ni hade säkert varit fina i era Amerikaklänningar.
Paket från "Amerikat" minns jag min mamma brukade prata om. Min mormor hade tre syskon som åkt över till det stora landet i väster.
Hoppas du får en frisk och fin helg.
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpres.com

 
Znogge

Znogge

30 april 2016 11:42

Bra jobbat och vilket fint tema du valde! Tryggt för dig att ha din Mysig i sällskap för yrsel är verkligen obehagligt. Hoppas att det lugnat sig nu.

Vilket fint klänningsminne du delade med dig av!

Kram och trevlig Valborg <3

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

30 april 2016 12:44

Vad roligt att du är piggare!
Tack för en trevlig promenad i fina trakter. Roligt att gå med er.
Ditt tema var narurnära och väldigt fyndigt och du har verkligen fångat dina sjöfåglar fint.
Hoppas du nu får vara pigg ett tag, men så skönt att du har Mysingen med dig.
Tack för attt du delade ditt klänningsminne. Jag kan riktigt se dig framför mig i detta...
Stor och varm kram!

http://akker.blogg.se

 
Primrose

Primrose

30 april 2016 13:16

Grattis du klarade uppgiften bara SÅ bra! ,-)))
Jag har inte ens börjat ,-)
Söt historia och jag kan tänka mig hur söt du var i dina vackra klänning ,-)
Jag var oxå väldigt blyg så det måste ha varit en skrämmande upplevelse.
Hoppas solen skiner på dig nu för det gör den på mig och vi bor inte så långt ifrån varann ,-)
Önskar dig och mysingen en härlig Valborg!
KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

30 april 2016 14:54


Bra tema och finaste fåglar. Hi hi, kan nästan se dig framför mig när hon bad dig sjunga, samtidigt är det lite synd att du inte tog chansen, ler stort...
Yrsel är inget vidare, speciellt inte om man är ute.

Varm Valborgskram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

30 april 2016 16:03

Jag kan se fina dej i denna klänning och förstå hur du kände dej! Så fin du måste ha varit! Underbar historia, tack!
Kul med Bosses lekar och fina bilder!
Ha en trevlig Valborg!

http://leniawales.wordpress.com

 
Eva

Eva

30 april 2016 16:46

Du klarade uppgiften med glans. Bra tema och så fina fågelbilder. Härlig berättelse om din fina Amerika klänning och förväxlingen. Förstår att du blev förskräckt :-) Ha en skön Valborg. Vårkram :-)

http://eva49.bloggo.nu

 
Gunnel

Gunnel

1 maj 2016 10:17

Så bra du lyckats med tävlingsuppgiften. jag kämpar fortfarande. Det måste ha känts nervöst när du trodde du skulle sjunga. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Gunilla

Gunilla

1 maj 2016 11:53

Som vanligt bra jobbat och stort grattis till dig :-) Så fina bilder och bara det att lyckas fånga rätt antal fåglar på bild är en konst i sig. Härlig berättelse om den fina klänningen men förstår din förskräckelse. Nu så här i efterhand blir det ett roligt minne i Bosses tävling. Ha en fin 1 maj. Solhälsningar :-)

http://gunwah.bloggo.nu

 
Kicki

Kicki

1 maj 2016 12:21

Jättefint med alla fåglarna. Hoppas du mår bättre nu. Så underbar berättelse om denna fina klänning, kan se mej händelse framför mej, tur att det ordnade sej. Kram från mej till dej💚🌼

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Preciosa

Preciosa

1 maj 2016 15:11

Wow vad du lyckas med tävlingen! Jag klarar inte såna där svåra saker :-)Däremot skulle jag kunna skriva en bok om alla missförstånd och tokerier man upplevt som tvilling. På riktigt :)
Men också att alltid bli jämförd...Mina barnbarn är också tvillingar men kille och tjej. Där blir det aldrig några jämförelser varken utseende eller annat. Blev glad att det blev två olika :-)Bra för dom. Tack för berättelsen om klänningen :)
Kram P ♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
gun

gun

1 maj 2016 20:26

Hoppas så att du mår bättre nu.
Du är duktig och hinner med tävlingarna så fort:)....
Håller med dig om att det är ovanligt kallt.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Maria

Maria

4 maj 2016 11:36

Hoppas yrsel och annat håller sig borta. det är viktigare än tävlingen. Fint tema du valt. När du visade dina trillingar tänkte jag först på "sprutmojens" vattenstrålar men så kom jag på att de är ju inga fåglar. Du sjöng säkert lika fint som kusinen men vilken fasa det måste varit för en blyg liten flicka. Önskar dig en trevlig helg! Kram Maria

http://dammsamlare.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards