Direktlänk till inlägg 27 februari 2017

Datorstrul.

Av wiolettan - 27 februari 2017 08:34


Nu måste jag snart köpa mig en annan dator. Tänkte skriva ny, men det tror jag inte det blir. Men, en som har samma system som denna så det inte behöver bli så mycket nytt som jag måste lära mig.


Den som jag har nu är ju många år och har varit mycket bra men nu vill den bara krångla och tjafsa. Bara det att gå in på denna sida för att logga in mig, kan ta lång tid. Det kommer upp en mängd konstiga skyltar och texter. Jag ska göra si och så för att komma vidare, eller så strular den bara.


Många gånger stannar den, händer ingenting. Rör musen, ingen reaktion. Jag får stänga av och starta om igen och då kan det ofta gå bra ett tag.


Vissa bloggare som jag läser hos och ska skriva en kommentar, men det går inte. Nu har jag tänkt att det kanske är den här "dumma datorns" fel.


Jag fick ju en ny mobil då jag fyllde 75 år i fjol och även en ny kamera. Då jag tar bilder från någon av dessa och ska försöka att få fram dom på min dator och spara, så går det inte. Mysingen säger att jag har en för gammal dator till dessa nya kameror.


Så därför är min önskan att få en annan dator som jag kan lätt lära mig. För ni vet väl ordspråket:

"Det är svårt att lära gamla hundar att sitta".


Nu gäller det bara att få mysingen att hjälpa mig att köpa en. Han har ju varit datalärare i 15 år cirka, så han vet ju mer om dessa saker än jag någonsin kommer att kunna lära mig. Att övertala honom är svårt, här krävs det lite mer finurligheter. För ni har väl hört detta ordspråk:


"Mannen är familjens huvud. Kvinnan är halsen som vrider huvudet". Så säger dom i Brasilien, i alla fall förr, då jag var där på 80-90 talen.


Nu ska vi strax ut och dela ut medlemstidningen till SPF medlemmar. Vi är brevduvor på två distrikt här i Sundbyberg.


 

Här en bild av mig för några år sedan då vi skulle dela ut tidningen och det var mycket snö och snöade för fullt.


Det är lite små fjun i luften nu också och lite vitt på marken så jag hoppas att det inte är halt. Jag älskar snö och vinter men hatar halkan.


 

Då får det hellre vara grönt och sommar. Kelar med min äldsta systers katt, hemma i Trehörningsjö.



Trevlig dag och vecka till er mina bloggvänner.



 
 
Anki

Anki

27 februari 2017 09:36

Så jobbigt det är när datorn strular - hoppas nu du lyckas vända huvudet på Mysingen så han hjälper dig att hitta en lämplig dator :)
Fina bilder i vinter- och sommarmiljö - tror jag föredrar sommarvarianten!
Här är det just nu 4,6 plusgrader och regn.
Ha det gott!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Primrose

Primrose

27 februari 2017 10:32

Jättefina bilder, älskar snö men halkan FY!
Datorer har tydligen inte så lång livstid!
4 år eller så har jag hört.
Kolla i affärerna de stora dom brukar ha bra erbjudande!
Om du kan hitta någon där eller om du får någon bra beg!
Mysingen hoppas jag verkligen vill hjälpa till, Du har ju många bloggvänner och jag gillar verkligen dig och din blogg!
Det är klart du ska blogga vidare och lägga in bilder du tar!
Hoppas du får en härlig Dag!
KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

27 februari 2017 10:55

När jag gick in på din blogg kom en skylt upp och tjafs om Skrift. Är det, det du menar? Min dator är inte ens tre men har redan hamnat i trotsåldern.
Det är vackert med snö, men jag föredrar sommarbilden. Om du är en brevduva behöver du väl inte vara rädd för halkan. Då flyger du väl fram. :)
Måndagskram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
geddfish

geddfish

27 februari 2017 12:21

Det är klart som korvspad, att du ska ha en ny dator! Eller bättre begagnad! Så kan du ju inte ha det, som du skriver, jag hade blivit skogstokig. Nej, se till att få Mysingen att mjukna nu, detta fixar han lätt som en plätt.
Jag har slängt ut min stationära gamla dator och använder nu bara laptopen med extra tangentbord till, det är toppen.
Måndagskram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

27 februari 2017 15:51

Man blir faktiskt lite grinig när datorn strular! Har haft min beskärda del, men nu hoppas jag allt är som det ska. Men så fort det kommer ett meddelande att nått ska uppgraderas automatiskt, då blir det problem.
KRAM och lycka till med datorköp
Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

 
Znogge

Znogge

27 februari 2017 16:03

Det är verkligen irriterande när datorn inte fungerar som den ska. Tyvärr tycker jag att livslängden blir kortare och kortare. Numera kör jag både med PC och Mac här hemma men snart åker min PC för den är inte helt alert.

Jag hade definitivt valt att köpa en ny dator. När det gäller begagnat vet man aldrig vad som kan börjar krångla och det är svårt att kontrollera hälsotillståndet på den. Finns fel som kan komma och gå... I dag finns många prisvärda erbjudanden på nya produkter så det är bara att komma till skott.

Kram och lycka till!

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

27 februari 2017 20:34

Trist med en dator som krånglar och tyvärr lär den inte bli piggare och inte orkar man lägga så mycket tid och kraft öfr att den ska fungera. Känns lite som energiläckage.
En ny idag är inte så kostsam. Säkert kan du ha en nättare och modernare laptop. Att lämna in din gamla för rensning och uppfräschning kan nog bli lika dyrt som att köpa en ny och en begagnad skulle jag inte satsa på. Däremot kan det vara en fördel att köpa en dator i en butik där du kan få hjälp om det behövs och det kan sällan de stora kedjorna bidra med. Du får bearbeta Mysingen och där kan du ju få bra hjälp.
Stor kram och lycka till.

http://dittemitti.se

 
Kicki

Kicki

27 februari 2017 22:18

Lycka till med ny dator. Jag behöver också en. Den jag har tar år innan man kommer nån vart.
Använder bara mobilen nu.
Fin du är på bilderna. Sommar är att föredra. Kramar

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
FrökenRödlök.bloggplatsen.se

FrökenRödlök.bloggplatsen.se

28 februari 2017 00:25

FrökenRödlök.bloggplatsen.se
Min information!
//
Marica Andersson
Odengatan 29 B
314 34 Hyltebruk
E-mail: rodeback@gmail.com
Mobil.nr: 0723071146
Mvh. Marica (FrökenRödlök)

http://frokenrodlok.bloggplatsen.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

28 februari 2017 11:02

Du är rolig också du kloka kvinna!Lycka till med anskaffningen, för även om jag inte är här så ofta nu om dagarna så vill jag gärna ha dig skrivande fina bloggvän!
Stor kram!

http://toveolberg.blogspot.se

 
Ture

Ture

28 februari 2017 18:13

Lycka till med datorinköp. Massa "skyltar" på din nuvarande låter som om du kan ha lite väl mycket skräp som har samlats på genom åren.

Hej hopp

http://www.tures.cybersite.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards