Direktlänk till inlägg 22 april 2018

Vilodag!?

Av wiolettan - 22 april 2018 09:40


Söndag, vilodag. Ska inte göra så mycket utan ta det lugnt.


Solen lyser och det var plus 5 grader i morse då vi tog en kort liten runda. Det var inte så många ute vid sju-tiden, hundägare, några byggnadsarbetare, inte mycket mer.


Det var desto fler i kassan vid Hemköp. Vi gick dit för att köpa hårt bröd och en liter mjölk. Enda affären som var öppen så tidigt.


I kassan var det livat värre. Det brukar synas en kassörska, nu var det en kassörska vid kassan och tre stod bredvid plus en, vad jag tror, förman. Anledningen? Jo, en man som bråkade och hotade personalen. Han hade köpt något för en kvart sedan, ville lämna tillbaka det men kassörskan såg att den frysta förpackningen var öppnad och tydligen smakad på så han fick inte sina pengar tillbaka.


Då han gick skrek han: "Vänta bara tills du kommer ut, du vet inte vad som kan hända dig då".


Inte lätt att vara vänlig och serviceinriktad då.


I dag är det "Jordens dag", bra temadag.


Dagen instiftades 1970 av en amerikansk senator, för att påminna oss om de stora miljöproblem som finns på vår jord. 175 länder uppmärksammar den här dagen.


Vi kan var och en i vårt dagliga liv också försöka att spara på jordens resurser. Att återvinna saker, är en del, liten, fast om alla gjorde det, så var mycket vunnet. Det finns ju också de stora bovarna, som politikerna inte riktigt vet hur de ska hantera. Lägga mer skatt på flyget, förbjuda dieselbilar. Ja, jag vet inte. Det finns ju många som måste flyga, men kanske skulle en del kunna ta tåget istället, vad vet jag.


 

Denna fågel såg ut att speja ner på oss som gick på gatan, vaktande sitt revir. Ock, det var precis vad den gjorde. Det är ingen riktig fågel. Någon har satt upp den där på balkongen för att skrämma bort andra fåglar som kan förorena.



 

Sommarblått. De sa på radion i morse att Stockholmsregionen nu har fått meteorologisk sommar.




 
 
Preciosa

Preciosa

22 april 2018 12:00

Hej Wiolettan!
Milde tid vad ni är tidiga ute :-)Bra gjort. Jag har ännu inte blivit "klar" trots klockan är 12...OK, orkar inte stressa numera...Måste man och nån drar ut en men det har inte jag.
Känner igen balkongen med pippin :-)Och även gröna huset på bilden...
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Augusta

Augusta

22 april 2018 12:18

God förmiddag denna söndag :D
Vet vilken Hemköp du tänker på. Äckligt att öppna en förpackning, äta lite och sedan lämna tillbaka. Tänk den stackare som får den förpackningen. Urk!
Svar: Jag har en dotter som nyligen blev 23 år. Hon brukar tipsa mig emellanåt och den annorlunda restaurangen var ett sådant tips. Själv behöver jag all glädje och inspiration, är som en svamp och vill ha glädje, har varit utbränd. Gick för långt så jag har fått en långvarig följdsjukdom och ny kortare poppar upp hela tiden :D Men det tar tydligen flera år innan kroppen återhämtar sig. I år har jag känt en stark lycka att veta och känna våren så jag är på rätt väg :D

http://nouw.com/gulahuset

 
Znogge

Znogge

22 april 2018 12:35

Ni är verkligen uppe med tuppen. Som hundägare kommer inte ens jag ut så tidigt under helgerna men däremot på vardagar.

Så obehagligt för kassörskan men det var i alla fall tur att hon inte var ensam i butiken. Ett sommarlov jobbade jag i en liten Konsumbutik och man var ofta själv. Det var inte roligt kan jag säga...

Kram och ha en härlig söndag!

http://znogge.wordpress.com

 
gun

gun

22 april 2018 20:00

Du är verkligen uppe med tuppen. Jag vaknar alltid tidigt även när jag är ledig... men jag försöker dra mig lite:). Här har vi försommar väder med sol och över 20 graders strecket och det stramar lite i ansiktet. Allt exploderar nu.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Primrose

Primrose

22 april 2018 20:35

Vilka härliga blommor, visst är det underbart ,-))
Kul med fågeln på balkongen den såg äkta ut på fotot ,-)
Jorden dag jag läste det på nätet också men annars har det inte uppmärksammats .
Så tidigt ni är uppe, då sover jag som allra bäst ,-))
Inte kul att bli hotad på jobbet riktigt obehagligt för man vet ju inte om det är tomma ord eller inte!
Ha det jättefint, jag svarade på din kommentar på min blogg, men tycker du ska ta chansen med ablation om det kommer på tal, verkar säkert! DE gör 10 st om dagen bara det låter lugnande ,-)
Ta hand om dig
Varm Kram Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Trollet

Trollet

22 april 2018 22:11

Har aldrig innan hört talas om denna dag... får läsa på!

http://lchftrollet.blogg.se

 
Primrose

Primrose

22 april 2018 22:39

Man är vaken hela tiden så om någon bedövning skulle behövas kan du säga till om det inte räcker!
Förstår att du är orolig!
Varm Kram Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Ingen bild

Bosse Lidén

23 april 2018 08:34

Dramatik i affären så tidigt på morgonen. Obehagligt.
Vacker avslutningsbild. Ett blå hav på land. Tror inte fågeln funkar efter ett tag. De riktiga fåglarna är smarta. Jag kör själv med dålig framgång med blänkande CD-skivor på balkongen. Tänk med många vettiga och förståndiga insatser vi alla kunde bidra med för att lämna efter oss en bättre värld. Hoppas FN-mötet i Backåkra i helgen förde med sig sunda diskussioner som får effekt ut i världen.
Kram från en annan morgonmänniska.

 
Gunnel

Gunnel

24 april 2018 08:38

Oj, så tidigt ni är ute och promenerar. Jag, som inte är någon morgonmänniska, skulle aldrig kommit på den tanken. det kan inte vara lätt att vara vänlig i alla lägen, för en del kunder beter sig helt oacceptabelt. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Ditte

Ditte

24 april 2018 15:45

Ska till att vara kassörska på Hemköp och andra butiker när det händer något. Hoppas hon fick stöd. Och trist att behöva åse att liknande kan förekomma.
En fågel har vi också på balkongen, en uggla, och den har viss effekt att skrämma bort måsar och större fåglar. DE är inte välkomna hos oss. Småfåglarna kommer då och då förbi och det gör mindre.
Jordens dag, ja, jag tycker bara att man mer frekvent ska fundra på olika saker. Visst vore det bra att ta tåget, men många gånger går det ju inte. Att spara på resurserna är viktigt men det handlar nog också med att inte konsumera en massa saker bara för att. Mycket köp och släng är det både vad gäller kläder och annat.

Diselskatt och flygskatt gör inget till i det stora i sammanhanget. Titta på biltullarna i Stockholm, inte har bilåkandet miskat. Men med sunt fönuft kan man miljömässigt komma långt.

Stor kram!

http://dittemitti.se

 
Pay Someone to Write My Essay

Pay Someone to Write My Essay

25 april 2018 09:31

That's right Sunday, rest day do that much keep calm I put my best efforts into the max work to get results-oriented work.

http://https://idealthesis.com/cheap-essay-writing-servic

 
Anneli

Anneli

25 april 2018 20:28

Oj oj ni är ju ute o går mitt i natten =)
Det är alldeles för tidigt för mig.. Men oas så går jag ju ut kl 05 varannan vecka då jag har Chikita, hon kommer så tidigt.

Hoppas du mår bra vännen. Var rädd om dig, dröm vackra drömmar. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

29 april 2018 13:02

Hemskt att bli hotad på det viset. Vad rör sig i vissa människors hjärna?
Trevligt att få lite vårbilder från dej.
Ny söndag idag och hoppas den blir fin och vilosam för dej!

http://leniawales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards