Direktlänk till inlägg 21 augusti 2018

Leka detektiv.

Av wiolettan - 21 augusti 2018 12:00


Vår lekledare och klurighetsminister Bosse Lidén har än en gång satt igång en tävling för oss tävlingssugna. Denna gång var ju svårare än alla andra gånger, helt enkelt omöjligt att lösa allt, visade det sig. Det hjälpte då inte att utöka tiden till hur många veckor som helst, gick inte bra, mycket saknas, i alla fall för mig. Men, roligt har det ändå varit och spännande och motionerande.


Denna gång gällde det att fota vissa givna reg.nr bokstäver på bilar.


Den första kombinationen var ABC. Omöjligt tänkte jag, men har nu i dessa veckor då jag har kunnat vara ute och promenerat, endast morgnar, för värmens skull, hållit ögonen öppna och handen i mysingens.


Så helt plötsligt såg jag den.

"Titta, ABC", ropade jag, men mysingen såg inte och kanske inte trodde mig heller och jag hann inte fotografera.


"Nu går vi ner hit i morgonbitti igen och kollar", sa jag.


"Det skulle väl vara otroligt om den kom än en gång", tyckte mysingen.


Men sagt och gjort, morgonen efter var vi där igen. Efter cirka en kvart tröttnade vi och vände och gick iväg hemåt. Då skrek mysingen:


 

"Nu, den kommer där".  Ni ser själva vad jag hann fota. Inget reg.nr alls.



 

Nästa morgon samma tid var vi där igen och där kommer den och jag är beredd, vilken lycka. Det var mycket svårt att hinna med att fota ett reg.nr på en bil som kör, svårare än jag kunde tänka mig.


 

DEF 

Mycket lättare att ta en bild om bilen står parkerad.



 

NOP


 

UWX


 


YZH  Här hade vi valfritt den sista bokstaven.


 


JUL


 

SOL. Den bilen såg vi i ett skyltfönster och det stod såld på den. Nästa gång vi gick förbi var den borta. Snacka om tur. I morse såg vi den i trafiken.


 

WNS hittade vi till slut. Svårare än jag trodde att få syn på någon bil med W, plus en annan bokstav istället för I och sedan S.



 

Till dig Bosse. Hittade två BOZ, låter lika bra som BOS, eller?


 

En dam kom gående med sin rullator och i den låg GOT, Gotland med många orter. Damen var en bekant ifrån vår pensionärsförening, så jag frågade om jag fick ta en bild av hennes fina bag. Hon hade fått den av sin dotter som bor på Gotland. Så där fick jag GOT också, som efterfrågades, men inte som reg.nr förstås.


Mitt bidrag. Några hittade jag men långt ifrån alla. Tror att det är hälften. Får se hur långt det räcker. Det är ju en trevlig lek för mig som tycker om tävlingar och lekar. Jag blir nog aldrig vuxen i det avseendet heller.


Vi kommer att åka norröver och datorn får stanna här med dammråttor och andra. Men då jag kommer tillbaka så får jag se hur pass långt efter jag blev segraren. Huvudsaken är att få vara med och roligt att tävla. På söndag då Bosse stänger tävlingen, får jag sitta i "stugan" och hålla tummarna och undra. Ni kan se mig, eller hur?

 
 
Ingrid

Ingrid

21 augusti 2018 14:02

Vad duktig du är som är med i Bosses lekar. Han brukar ha knepiga tävlingar.
Kul med de olika bokstavsbeteckningarna.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

21 augusti 2018 14:41

Vilken god detektiv du är! Bra jobbat och att få med allt på bild. Inte det enklaste. Mer en rejäl utmaning. Tror detta kommer att räcka långt. Hoppas!
Trevligt med en resa norrut. Önskar er det bästa och ser fram emot bilder och rappoet när du kommit hem igen. Och hälsa norrut!
Stor kram!

http://dittemitti.se

 
geddfish

geddfish

21 augusti 2018 16:48

Så många reg.skyltar Du är då inte dålig på att leka deckare och finna! Roligt att ha leken inom sig, det lever man länge på.
Jag tror du kommer ligga långt framme på vinstlistan.
Jag önskar er en jättetrevlig tur norrut och varm kram från mig!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

21 augusti 2018 16:54

Tack för BOZ. Den där bagen blev min favorit. Den bilden blev pricken över i:et. Vilken fighter du är. Där är vi lika. Syftar på det tråkiga med att bli helt vuxna. Inget att sträva efter.
Tur för dig att temperaturen till slut gick ner en bit från bastuvarmt.
Nu är frågan om någon mer lurar i vassen innan söndag kväll klockan 20.00 Ska bli spännande att se. Jag önskar er en fin vistelse i norr. Se till att köra försiktigt.
Kram Gotlands-Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

21 augusti 2018 17:53

sånt gjorde jag och min lillebror när vi var barn.

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

21 augusti 2018 20:34

Grattis och riktigt bra jobbat! Något säger mig att segern är din och den är välförtjänt :D

Kram och ha en härlig kväll!

http://znogge.wordpress.com

 
Augusta

Augusta

21 augusti 2018 22:06

Duktigt att hitta det du sökte :D Att leka och tävla är trevligt fast jag är nog lite lat i det fallet. Håller tummarna för dig till vinst :D
Kram till er!

http://nouw.com/gulahuset

 
Gunnel

Gunnel

22 augusti 2018 11:07

Så många skyltar du lyckats hitta. Du har verkligen varit flitig. Jag har inte lyckats hitta en enda, och nu är det nog lite sent att börja leta. Jag får avvakta till nästa tävling. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards