Direktlänk till inlägg 25 september 2020

Reflektioner.

Av wiolettan - 25 september 2020 08:17


Jag har funderat på en sak. Ja, många saker, men just den jag tänker på nu handlar om mig och Mysingen.


Hur kan det komma sig, att vi som är så olika, i allt, kan komma så bra överens i allt och skratta så mycket ihop?


Är vi så olika då? Ja, det är vi, även utseendemässigt. En del par sägs ha äktenskapstycke. Det kan man inte säga om oss två.


Men nu tänkte jag mest på ”insidan”, våra karaktärer, värderingar och läggningar.


Mysingen kan prata för sig, inte rädd för att säga vad han tycker, rättar gärna folk om de gör fel.  I morse till exempel.  Många går ju på fel sida på våra trottoarer och det händer nästan jämt på banor som är till för både cyklister och gångtrafikanter. Nu blev det för mycket, hade varit alltför många, nu på morgonen,  så Mysingen tröttnade och muttrade till: ”Du går på fel sida, gubbe”.


Jag är precis tvärtom. Går åt sidan, drar Mysingen med mig och säger inget.


Jag har svårt för att äta allt. Mysingen äter allt. Kanske Bruna Bönor då, som inte är någon höjdare, enligt honom,  men dom älskat jag.



 

Mysingen tycker om att vara i centrum, hålla tal, sjunga för en mängd människor. Ja, rätt och slätt att synas. Han har självförtroende, vilket jag helt saknar. Jag vill helst, i större sammanhang, sätta mig i ett hörn och vara tyst, inte synas allt för mycket. Höras? Glöm det.


Mysingen är intelligent, inte jag.  Han är beläst, inte jag. Han slår många i de frågesporter som går på TV, inte jag. Han har bra minne. Kommer ihåg det som har hänt, som vi tillsammans har varit med om men som jag inte tänker på längre. Minns inte. Kanske.



   

Som i morse, denna fläck i gångbanan. ”Det var här som de hade tänt på en moped som brann”, sa han. Visst, då han nämnde det så dök det upp i mitt huvud också, något svagt. Ni kanske ser lite grann av att det har brunnit, det var för flera år sedan. Märkena i asfalten finns kvar än.


Mysingen är duktig på datorer, tekniska saker, inte jag. Mysingen är lite småslarvig, inte jag. Mysingen kan tappa bort saker och inte hitta dem, inte jag, som rätt lätt finner det han har lagt på "fel ställe".



 

Så där skulle jag kunna hålla på och räkna upp skillnaderna emellan oss två, men det räcker så här. Dit jag ville komma var, att tack vare vår barnslighet och att vi tar mycket med humor gör att vi ändå kan trivas ihop.



   

Detta har blivit mycket synligt dessa månader då varken han eller jag har kommit någon annanstans än här hemma, där vi är tillsammans bara vi två.  Plus promenader förstås. Har läst om att det är många äktenskap som kraschar i dessa pandemi tider. Jag tror att de saknar detta att kunna se livet, tillvaron, sig själv och sin partner, med humorns ögon. Att ha barnasinnet i behåll känns bra.

   

Vi är olika som natt och dag, som Mysingen säger. Men både natt och dag behövs.




   



Läraren undrar:
"Vilka sinnen upplever vi omvärlden med”?

”Synen, hörseln, lukten…" svarar Anna.


 Läraren: ”Och ett till”?

 ”Barnasinnet”, säger Anna-






 
 
Anna-Lena

Anna-Lena

25 september 2020 10:10

så underbart att få träffa någon som är så bra för varann, när man blir lite äldre. Kanske då man uppskattar det mest. Nu förstår jag att du har en man som slår alla i allt, men du.... du är fantastisk också, och speciellt i hans ögon. Kram på dej fina tjej!

http://femfemman.blogspot.com

wiolettan

25 september 2020 17:35

Ja, vi hade kanske tur, eller det var säkert meningen.
Vi blir ju klokare med åren, förhoppningsvis, lär oss också att uppskatta mer den andre och tar till vara livet.
Förut mitt i arbetslivet kanske det var lite si och så med det.
Tack, Anna-Lena, så du tror det? Kram!

 
Amisa

Amisa

25 september 2020 11:45

Vi dras ofta till den som är vår kompletta motsats, för den har något vi själva upplever oss sakna. Dom relationer där man är mycket olika är dom som också kan vara mest utvecklande. Vi lär oss hur en person helt olik oss själva fungerar, vi lär oss att respektera att en person kan ha andra behov än jag själv har, uttrycker sig annorlunda och tänker annorlunda. Vill man också växa som person, så kan man försöka lära sig det man är mindre bra på av den andra - man har ju en superbra förebild mitt framför sig. Det kräver förstås att båda är öppna för olikheterna och är bra på att vara respektfull och lyhörd.
Glöm inte bort att det inte bara är du som ser fina saker i Mysingen, han ser också fina saker i dig som han upplever sig sakna: kanske din älskvärdhet, din eftertänksamhet, ditt lugn och ditt djup?
Det är så fint att ni har varandra!

Ha en skön dag! Kram!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

wiolettan

25 september 2020 17:41

Du har nog rätt, tror det. Trevligt att få läsa dina reflektioner och tankar om det.
Ja, det finns säkert mycket som jag skulle kunna lära mig av Mysingen, men vissa saker går bara inte att lära sig, verkar det som. Det finns så mycket i ens inre, hur man är som person. Kanske bra det, så är man varandras motsatser, till viss mån. Som pusselbitar för varandra.
Nja, det kan man kanske tro, men jag undrar vad det skulle vara som han kan lära av mig.
Men snällt att du skriver så fina saker om mig.
Tack snälla Amisa. Trevlig helg. Kram!

 
Ingrid

Ingrid

25 september 2020 13:04

När du beskriver Mysingen och dig själv, skulle det nästan lika gärna vara min Åke och jag. Motsatser dras till varandra sägs det och det stämmer nog. Ni kompletterar varandra och det gjorde Åke och jag också.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

25 september 2020 17:44

Jag kan tänka mig det Ingrid. Vad jag har läst om Åke i din blogg så kompletterade ni varandra på ett fint sätt.

Tack detsamma önskar jag dig. Kram!

 
Znogge

Znogge

25 september 2020 15:43

Det är väl så att vi dras till våra motsatser för att på så vis komplettera varandra. Däremot tror jag det är bra om man har vissa gemensamma och grundläggande värderingar.
Sedan ska du inte underskatta dig själv. Man kan vara intelligent utan att vara beläst för det är två helt olika saker. Att ha roligt tillsammans och kunna skratta är i alla fall oerhört viktigt.

Kram och god kväll!

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

25 september 2020 17:46

Kanske är det uträknat i förväg. Skulle tänka mig att det skulle bli lite tråkigt att leva med en kopia av sig själv, så att säga.
Du säger precis som Mysingen, att jag underskattar mig själv, men det är den känsla som jag har.

Det har vi verkligen roligt och skrattar mycket ihop. Tack och detsamma till dig. Kram.

 
Ditte

Ditte

25 september 2020 18:13

Många kloka tankar och många lika kloka reflektioner. Det du skriver är viktigt. Kan känna igen mig och maken här också. I mångt och mycket. Jag är nog här som din "Mysing" och han lite mer åt ditt håll. Och visst är det så att både natt och dag behövs.
Tänkte också på det Znogge skrev. Intelligens har inget med att vara beläst att göra. Inte ett dugg. Du kan också. Väldigt mycket.Och du underskattar dig.Men det är den känslan du har som du skriver och den har du helt klart rätt att ha. Du är viktig som den fina person du är.
Stor kram och många tankar

http://https://dittemitti.se

wiolettan

25 september 2020 21:42

Då vet du kanske hur det kan vara ibland, i alla fall från Mysingens synvinkel.
Jag har ju inte pluggat utan fick försörja mig själv tidigt. Därför kanske jag känner mig otillräcklig och märker det också i många fall. Visserligen har jag lärt mig en del i "livets hårda skola", men det är ju inte samma sak.
Jag har dåligt självförtroende, kanske allt grundar sig därifrån. Tror mig inte kunna eller veta något. Fast Mysingen säger att jag håller på att mopsa till mig.
Tack Ditte för dina fina och välmenade rader.
Detsamma till dig. Kram!

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

25 september 2020 18:40

Det är väl det att man accepterar varandra ❤️ jag skulle inte tycka om att leva med någon som jag.

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

25 september 2020 21:44

Accepterar man inte varandra så är det svårt att leva tillsammans. Så kan man ju också tänka.

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

25 september 2020 18:47

Trafikverket säger att vi ska gå till vänster, förr gick vi till höger, så nu går alla olika... 😳

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

25 september 2020 21:46

Det är så att på gångbanor ska man gå till höger. Men, är det delad gång- och cykelbana då ska man gå till vänster och detta verkar mer än hälften av de som promenerar inte förstå.

 
Tove Olberg

Tove Olberg

25 september 2020 19:59

Nu har jag skrivit kommentar flera gånger men den förvinner då jag klickar iväg den ser det ut som. Tittar in o morgon och skriver mer :-)
Varm kram!

http://blandar.bloggo.nu

wiolettan

25 september 2020 21:51

Så jobbigt Tove att det ska bli så.
Jag har märkt att på Bloggplatsen, här där jag har min blogg, då man skriver kommentarer så kan de försvinna upp i intet om man tar lite lång tid på sig. Så jag brukar ibland skriva det jag vill i mina dokument, till exempel, och sedan kopiera över det. Då går det bra.
Tack för att du tittar in. Hoppas att du får en God Natt. Kram!

 
Anki

Anki

26 september 2020 08:48

En fin och varm beskrivning om hur ni har det och hur era olikheter ändå berikar ert liv tillsammans. Även om man har många olikheter, så finns säkert många likheter också och framför allt gemensamma värderingar – och förmågan att se positivt på tillvaron, liksom att fortfarande ha barnasinnet i behåll.
Jag har liksom Tove problem att kommentera på vissa bloggar, bl.a din, där mina kommentarer ofta bara försvinner och jag får börja om. Numer har jag lärt mig och skriver kommentaren i ett dokument och kopierar … det känns lite omständligt, men funkar bra.
Ha en fin helg!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

wiolettan

26 september 2020 17:22

Tack Anki. Det var bra att vi "hittade" varandra så att vi båda fick hjälp på ålderns höst. Kan man då också ha roligt på det, så är det ju toppen.
Men, vi är olika i att orka också, eftersom jag har dåligt hjärta och han är frisk. Det är skönt att ha honom till hjälp nu då jag har blivit så här.
Att se positivt på tillvaron är för mig mycket viktigt, annars blir det för jobbigt. Barnasinnet har vi kvar, båda två och det hjälper i många situationer. Framför allt blir det så mycket trevligare.
Jobbigt att det ska vara svårt att kommentera för vissa på min blogg. Men som du skriver, att skriva någon annanstans och sedan kopiera in, är bra. Det har jag själv gjort då jag har blivit utslängd på andra bloggar.
Tack detsamma Anki. Kram.

 
wiper

wiper

26 september 2020 10:05

Precis så är det med oss också vi är så olika och ändå funkar det så bra. Jag tror inte på att man måste vara en spegelbild av varandra utan man skall komplettera varandra. Så fint skrivet av dig om din kärlek och kärlek sätts på prov i dessa tider. Jag tycker att du är intelligent och framåt. Du bloggar, kan uttrycka dig, gör nåt av ditt liv och upplever saker.

Som du säger så bra är att humor och skratt är viktigt i ett förhållande. Man skall ha kul och ha barnasinnet kvar. Man är ju samma människa inuti man har bara mer erfarenhet.

Härligt inlägg Wionlettan
Ha en toppenfin dag tillsammans
kramar från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

wiolettan

26 september 2020 17:29

Trevligt, ett par likasinnade så att säga. Då vet du precis hur det är och vad jag pratar om.
Det är ju en fördel om man kan vara bra på olika saker, helt klart, men grunden måste finnas till respekt för varann.
Tack för dina snälla ord.
Jag tycker om att skriva. Det är roligt, fast jag orkar ju inte nu så förr, men så´nt är livet.
Att ha barnasinnet kvar är en tillgång och jag är tacksam att Mysingen är som jag i det fallet. Där är vi lika.
Inuti är jag cirka 27 år, märkligt.
Tack och hoppas att du och din man för en finfin helg. Kram till dig Malin.

 
Tove Olberg

Tove Olberg

26 september 2020 12:15

Ett härligt, roligt, viktigt och kärleksfullt inlägg!! Tänka sig få uppleva detta, alla olikheterna till trots. Det handlar om att mötas, alltså verkligen mötas. Komplettera och fylla ut varan. Naturligtvis hålla balansen så båda är med. tror det alltid kan en som träder fram mer än den andra. Jag har nu läst två gånger och kollat in bilderna igen till texten. Prima; Wiolettan! Ditt självförtroende yttrar sig inte som Mysingens. men självkänslan som är något annat den har du det läser jag tydligt av.
Stor varm kram!

http://blandar.bloggo.nu

wiolettan

26 september 2020 17:37

Tove, så snällt sagt.
Ja, det är en förmån att kunna få träffa någon i min ålder, som man kan trivas att bo ihop med. Det kanske inte är det lättaste då båda är över 60, formats av nästan ett helt liv.
Ja, vi har ju varit gifta i 10 år i år. Det är ju helt makalöst egentligen, vem kunde tro det.
Komplettera varandra är viktigt, och att ha respekt för olikheterna. Kanske inte alltid så lätt, men man lär sig förhoppningsvis mer, dag för dag.
Så är det nog i många äktenskap att någon träder fram mer än den andre.
Har jag självkänsla? Ja, förhoppningsvis, något känner jag mig själv, efter alla år.
Tack för dina fina ord, de gläder mig. Kram.

 
Tove Olberg

Tove Olberg

26 september 2020 12:16

Jippi den gick iväg :-)

http://blandar.bloggo.nu

wiolettan

26 september 2020 17:38

Hurra, det gick vägen.
Jag vet hur det känns, har varit med om samma sak då jag har kommenterat hos andra ibland.
Trevlig kväll. Kramar till dig.

 
Lena i Wales och Spanien

Lena" title="http://wordpress.com]Lena" target="_blank">wordpress.com]Lena i Wales och Spanien

26 september 2020 12:42

Så fint skrivit om er kärlek och respekt för varandra.
Jag tror att du också är mycket intelligent. Att kunna känna empati är intelligent och det kan du. Att ge omtanke likaså. Intelligens och beläst tycker inte jag är samma sak. Det finns de personer som har massor av universitetspoäng och anses intelligenta, men som är hemska som personer. Intelligens ligger inte studier.
Njut av livet tillsammans!

http://lenaiwales. wordpress.com

wiolettan

26 september 2020 17:44

Tack Lena.
Där är vi också olika, då det gäller empati, det tog jag inte upp här, men så är det allt.
Inte har det blivit mycket till studier för min del, i mitt liv, fick börja att jobba och försörja mig istället.
Men jag är glad och tacksam och otroligt förvånad att jag, trots allt, har klarat mig så pass bra.
Jag tror att du har rätt i dina funderingar, så kan det naturligtvis vara med många människor.
Tack vi gör det.

 
Skogsälvan

Skogsälvan

27 september 2020 13:33

Jag tänker att motsatser dras till varandra och att det man inte har själv känns attraktivt hos någon annan. Sen får de inte bli för olika heller, utan som pusselbitar :) de är ju inte exakt lika men passar väldigt fint in i varandra när man hittar rätt
Varm kram

http://skogsalvan.bloggplatsen.se

wiolettan

29 september 2020 08:51

Så kan det säkert vara. Då blir det ju mer komplett också, fint uträknat.

Pusselbitar, det var en bra liknelse. En liten pusselbit som passar ihop med "sin egen" lilla pusselbit. Kram.

 
Gunnel

Gunnel

27 september 2020 21:20

Det är nog bra om man inte är som spegelbilder av varandra för då tror jag det hade blivit ganska trist. Nu kan man diskutera olika saker och kanske kommat på ny lösningar när inte båda tänker likadant. Ett ha barnasinnet kvar är en stor gåva. Har man det går det t.o.m att tackla svåra problem, för barnasinnet är aldrig negativt inriktat. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

wiolettan

29 september 2020 08:54

Vi kanske hade fått det alltför tråkigt då. Det är alltid nyttigt att ha någon att bolla sina idéer och tankar med, en som inte precis tänker likadant som en själv.

Barnasinnet är många gånger till hjälp, och det blir så mycket roligare om man har det sinnet kvar.
Man säger ju ibland "att bli som barn på nytt". Det kanske är nyttigare än vi tror. Kram.

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

28 september 2020 10:42

Där försvann allt jag skrivit. Jag satt och funderade på hur jag skulle avsluta det. Det blinkade till och texten var borta.
Kram och tack för ett mycket trevligt inlägg.

http://gotlanduppochner.com

wiolettan

29 september 2020 08:59

Ajdå, inte bra. Kanske jag borde byta och blogga någon annanstans. Men det klarar jag väl inte, så jag får vara kvar här, eller sluta.
Så tråkigt att det du skrev försvann. Blir ju så otroligt nyfiken på vad du hade för synpunkter, sådant är viktigt för mig.
Enda råd jag kan ge är det som jag praktiserar hos andra som bloggar på Bloggplatsen. Det är att skriva texten på någon annan plats och sedan kopiera in den. För skriver man lite långt så verkar det som om man slängs ut, vet ej varför.
Tack Bosse. Kram.

 
Augusta

Augusta

28 september 2020 13:03

Tillsammans blir ni komplett 😁 att minnas, man minns olika saker. Min kompis brukar säga, minns du det och det. Jag kliar mig i huvudet och frågar, är det säkert jag var med 🤔 men sedan kan jag minnas som kompisen vagt minns. Vi minns utifrån från vår referensram. Vad vår hjärna finner viktigt. Tror så 😁
Kram till er båda

http://htto://nouw.com/gulahuset

wiolettan

29 september 2020 09:01

Ja, det verkar så i alla fall.
Så är det säkert. Vi minns ju bättre det som ligger oss varmt om hjärtat, det som vi är intresserade av.
Plus att somliga har bildminne och inte andra.
Helt enkelt är vi människor olika och det är ju bra, för alla behövs, var och en på sitt sätt. Kram till dig ifrån oss båda.

 
Augusta

Augusta

28 september 2020 13:07

Vilken konstig webbplats det blev på min förra kommentar. Vill gärna ha ett besök av dig.
Kram 😁👍

http://nouw.com/gulahuset

wiolettan

29 september 2020 09:02

Ja, nu ser jag det. Lätt att det blir så och då är det svårare att hitta dig, helt klart.
Jag ska direkt nu titta in till dig.
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards