Direktlänk till inlägg 17 september 2021

Dolda kameran.

Av wiolettan - 17 september 2021 08:42


Vi hör dagligen om våld i vårt samhälle och hur svårt det verkar vara för polisen att hitta förövarna för att kunna åtala dom.


Läste häromdagen om att nu vill polisen få tillstånd att sätta upp fler övervakningskameror. Men, det verkar att stöta på motstånd. De finns de som tycker att det inkräktar för mycket på vår integritet. Det är något som jag inte kan förstå.  Är det bättre att dessa bovar får gå lösa och fortsätta sina vansinnesdåd?


De som inte vill ha flera kameror, vad är de rädda för? Har de något att dölja, är de själva ute på avvägar, eller vad handlar det om?


Övervakningssamhälle? Ja, men det är väl bättre det än att inte kunna känna sig trygg ute på gator och torg. Och, vad spelar det för roll om vi oskyldiga kommer med på bild? Det kan ju vara bra också. Det fick Mysingen och jag uppleva i somras då vi var på semester.


Vi skulle träffa tre av mina syskon och äta tillsammans på en restaurang några mil hemifrån oss. Då vi skulle åka hittade Mysingen inte sin plånbok. Hur vi än letade så var den borta.

Dagen innan hade vi varit i samhället och handlat och förskräckta tänkte vi på att då hade han glömt plånboken där vid kassan. Antingen hade kassörskan hittat den eller någon kund och vi hoppades bara på att det i så fall var en ärlig kund.


Vi bilade sex kilometer till affären och frågade om någon plånbok var upphittad, men nej, den fanns inte. Tankarna rusade runt. Spärra bensinkort, kontokort, körkortet fanns där, mer än 3.000 kronor och Mysingens lilla kalender som han skriver in allt som han ska göra. Den var det som bekymrade honom mest. Alla anteckningar om möten, telefonnummer, adresser och koder.  Allt var borta. Affärsföreståndaren såg hur stressade vi blev så hon sa att hon kunde kolla på övervakningskameran om Mysingen hade stoppat ner sin plånbok. Jag visste inte ens att det fanns en sådan kamera där. Då hon hittade oss på bandet fick vi komma och titta. Jodå, Mysingen betalade sina varor, stoppade ner plånboken i innerfickan på jackan och vi såg också att han kände efter om den låg där efteråt, som han brukar göra.


Nu kände jag mig lugn. Då hade ingen tjuv tagit den. Vi åkte iväg milen till matstället och umgicks med mina syskon på restaurangen. Jag hade pengar så jag kunde betala och körkort hade jag också. Nu gällde det bara att riva runt i stugan på plånboksjakt. Men nu kändes det bättre. Leta efter borttappade saker har jag stor vana på. Mysingen var inte så säker för han hade sökt på alla ställen.


Men se det hade han inte. Plånboken hade ramlat ur jackfickan, ner på golvet i garderoben och kilat ner bakom en planka, som var någon bit lägre än själva golvet. Det var svart och plånboken svart, så jag förstår att det var svårt. Ni må tro Mysingen blev glad då jag fann plånboken.  Tur att vi fick se övervakningsfilmen så vi kunde vara säkra på att ingen hade stulit alla viktiga saker.



Jag är så nöjd, jag är så glad och trygg i Jesu händer.

Med frid och fröjd jag drar åstad, dit Herrens vink mig sänder.

Väl anar jag att kanske något står, där ute tyst och väntar.

Men bortom molnen himlens vår, i hoppets portar gläntar.




 

En skylt vid vägkanten, en omtänksam hälsning.



 

Min Mysing på väg ut på promenad.



 

Jag var också med. Långa vägar att gå.


Var rädda om er och varandra.


 
 
Amisa

Amisa

17 september 2021 09:28

Så bra att plånboken kom till rätta igen! Är det inte så att vår rädsla ofta spelar oss spratt och vi inbillar oss att det värsta har hänt? Att alla dåliga nyheter på TV får oss att tro det värsta om våra medmänniskor och påverkar vår tillit till andra på ett negativt sätt?

Ha en bra dag, kram!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

wiolettan

17 september 2021 09:35

Det var jätteskönt, en enorm lättnad.
Jo, men så kan det säkert vara. Om inte annat, så påverkas vi kanske undermedvetet, utan att tänka på det.
Inbillar man sig det värsta så kan man förhoppningsvis bli glad över resultaten.
Nu händer det så mycket otäckt i vårt samhälle så det är svårt att inte bli berörd och påverkas.
Tack och detsamma önskar jag dig. Kram!

 
Znogge

Znogge

17 september 2021 10:11

Så skönt att plånboken kom tillrätta för man hinner stressa upp sig en hel del faktiskt.
När det gäller kameror så har jag inget att dölja. Kan fler öka säkerheten samt hitta kriminella som begår brott så är det väl bara att tuta och köra tänker jag.

Kram och god helg!

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

17 september 2021 16:38

Jättehärligt, besvärligt annat och mycket att ta i tu med.
Så är det ju. Det avskräcker säkert många ifrån att göra våldsdåd och gör dom ändå något olagligt så är det lättare att de kan få sitt straff.
Tack och detsamma till dig. Kram!

 
tant Hanneles bokparadis på Hisingen

tant Hanneles bokparadis på Hisingen

17 september 2021 10:28

Skönt att plånboken hittades, själv har jag inga pengar, betalar ju alltid med kort, men körkort, bibliotekskort och sånt har jag. Tappade min plånbok en gång utanför bilen... såg inte... Telefonen ringde efter 10 minuter, polisen berättade att två personen hade lämnat min plånbok där i närheten!! Jag körde direkt till polisstationen och gav personerna lite pengar till blommor (skojade med polisen att jag inte hade nåt leg att visa upp - hon hade ju det)
Bevakningskameror behövs nog. Själv gör jag inte något på gatan som skulle stöta mina medmänniskor, går inte naken eller sånt... så filma på!

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

17 september 2021 16:43

Det var en stor lättnat och skön känsla då jag hittade plånboken.
Mysingen betalar ofta med pengar, fast han har ju kreditkort med sig också, för vissa affärer tar inte emot pengar som betalning.
Så fint att det var ärliga personer som hittade plånboken och lämnade in den till polisen så att du kunde få tillbaka den och så snart också.
Det är klart, det blir svårt att visa legitimation en sådan gång. Men de kunde säkert kolla på bilden och originalet framför sig.
Dom behövs, kamerorna och jag tycker att det är bra att det sätts upp sådana.
Precis, det gör inte jag heller.

 
Anna-Lena

Anna-Lena

17 september 2021 11:16

Vilken positiv berättelse. Otroligt bra med övervakningskamera.
Håller med dej helt, vad gör det om vi blir övervakade på alla gator, torg och affärer. Inte klokt som det skjuts och dras kniv! I och för sig inte ofta som någon "oskyldig" drabbas, men det är ju inget samhälle som vi vill ha! Kram!

http://femfemman.blogspot.com

wiolettan

17 september 2021 16:45

En berättelse ur verkliga livet som slutade lyckligt, det är bra.
Det känns bättre om det finns kameror, de gör ju bevisligen stor nytta ibland.
Jag tänker ju inte på dom, ser dom sällan för jag tittar inte efter.
Håller med dig. Anna-Lena. Kram!

 
Ingrid

Ingrid

17 september 2021 11:35

Vilken tur att plånboken kom tillrätta och så bra att du kunde få se via övervakningskameran att Mysingen lagt ner den i fickan.
Jag förla´ min plånbok en gång och hann spärra både körkort och kreditkort innan jag hittade den.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

17 september 2021 16:49

Jätteskönt, en stor lättnad.
Vi syntes mycket tydligt på övervakningsbilderna, hur jag packade ner varorna och Mysingen tog upp plånboken och betalade. Det var faktiskt riktigt intressant att se, har ju inte varit tillfälle till det förut.
Det är ju en del bök med att spärra och hålla på. Fint att du hittade plånboken.
Tack, detsamma önskar jag dig. Kram!

 
Preciosa

Preciosa

17 september 2021 11:42

Hej Wiolettan!
Ja e det är bra med ö-kameror absolut. Mig gör dom inget. Lätt att tappa bort plånbok. Jag köper alltid en röd för att den ska synas i väskan :-)Flera ggr trodde jag den var borta när den var svart. Chock varje gång hahaha. Fast män vill väl inte ha röd :-)
Fin stuga med din Mysing!
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

wiolettan

17 september 2021 16:52

Hej Preciosa!
Håller med dig, det är bra med dessa kameror.
Bra grej detta med en röd plånbok, det har jag inte tänkt på. Men hade Mysingen haft en röd, så hade han säkert sett den i garderoben då han letade.
Jo, visst blir man chockad, många tankar hinner rinna genom huvudet.
Den är mysig, liksom min Mysing. Kram!

 
Skogsälvan

Skogsälvan

17 september 2021 13:15

Vilken tur att den låg i stugan. Så skönt slut på det hela :)
Har själv hänt att jag spärrat alla kort, beställt nytt körkort osv sen har plånboken hittats hemma ändå, så otroligt onödigt och tråkigt jobb.
Ja det händer mkt otäckt i samhället nu känns det som. Glad jag har mina tre rejäla vakthundar. I deras sällskap är jag aldrig någonsin rädd.
Ha en fin dag
KRAM

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

wiolettan

17 september 2021 17:32

Det blev verkligen ett bra och lyckligt slut, skönt.
Det är ju jobbigt att ringa och spärra och hålla på, man har ju inte bara ett kort heller.
Men ändå, så fint att du hittade plånboken, fast mycket jobb i onödan.
Det kan jag väl förstå, dina hundar gör säkert vad som helst för dig och de verkar vara så snälla. Men vaktar dig, det gör de.
Tack och jag önskar dig också en fin helg.
Kram!

 
Ditte

Ditte

18 september 2021 16:51

Vilken fin solskenshistoria. Och himla tur att det fanns en övervakningskamera så att ni kunde få se att plånboken var med från butiken. Tänk att du hittade den ! viken skön lättnad för er båda.
Jag är för att än fler övervakningskameror kommer upp. Och har man inga fuffens för sig så behöver man ju inte alls vara orolig för att komma med på bild.
Tankar och en varm kram till dig.

http://https://dittemitti.se

wiolettan

23 september 2021 09:28

Ja, det var och vi blev så otroligt lättade, tacksamma och glada.
Jag visste inte att de hade en övervakningskamera, men nu vet jag och det känns bra. Det kändes bättre då vi såg att Mysingen stoppade ner plånboken.
Precis, det är bra om de som begår brott kan bli fast.
Tack Ditte och detsamma till dig. Kram!

 
Augusta

Augusta

18 september 2021 19:18

Vilken fin berättelse om försvunnen plånbok. Stället den låg på, underligt egentligen att allt som man söker hamnar på sådan svåra ställen att hitta det, haha. Verkligen tur att ni hittade det ni sökte.
Övervakningskameror, nej jag har inga problem med dom. Problemet som jag har med övervakningskameror är att många, också politiker, verkar tro att man kan dra in personal då man installerar kameror. Om man blir rånad, en övervakningskamera kan se personen som gjorde det. Men kameran kan inte komma och ge hjälpen mot gärningsmannen. Fina kort på er båda.
Kram till er båda, ha det så trevligt.

http://nouw.com/gulahuset

wiolettan

23 september 2021 09:32

En sann berättelse med ett lyckligt slut, sådana gillar jag skarpt.
Det är märkligt, det testar vårt tålamod och vi sätts på prov. Det var ju verkligen mörkt nere i hörnan och lätt att missa, syntes inte men jag kände med handen och då fick jag napp.
Det är ju inte meningen att det ska bli färre personal för att kameror kommer upp, de ska ju vara till för vår säkerhet och kanske, förhoppningsvis skrämma iväg några oärliga människor.
Helt rätt, jag håller med dig, det är olika saker.
Tack Augusta. Tack från oss båda, detsamma. Kram!

 
Gunnel

Gunnel

19 september 2021 11:31

Vilket lyckligt slut på den historien! Jag förstår inte heller varför det skulle vara så hemskt med fler övervakningskameror. Har man inget att dölja måste det väl enbart vara bra. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

wiolettan

23 september 2021 09:34

Det slutade lyckligt och det är vi så tacksamma över, men spänningen och stressen som vi hade, den hade jag kunnat vara utan.
Jag förstår det inte heller, det måste ligga något annat bakom, för de som bestämmer har väl inget att dölja, eller? Kram!

 
wiper

wiper

20 september 2021 07:25

Jag tycker även att vi måste ha fler poliser och vakter på gatorna. Här har vi en kommunpolis som är ute och promenerar runt samhället varje dag. Han går även in och pratar med alla butiks- och caféägare så han håller koll. Han har fått bort en hel del brottslighet och fylla i centrum. Sen har vi även vakter som går omkring på kvällarna. Fast kameror kan också behövas till en viss gräns

Så härligt att plånboken kom tillrätta, så lättande för man har ju allt där som man behöver. Jobbigt att spärra kort och även körkort försvinner ju då också.

Ha nu en skön början på den nya veckan
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

wiolettan

23 september 2021 09:39

Det behövs det säkert på många platser. Till exempel uppe i norr är det mycket tunnsått då det gäller poliser.
Ni verkar ha det bra förspänt där du bor, en polis som går runt och kollar och är med i samhället, det skulle behövas på flera platser. Men, på många platser måste de nog vara flera som går tillsammans, för sin egen säkerhets skull.

Det har ju blivit så att i plånboken förvaras mycket av de små personliga sakerna som vi behöver. Jag har sällan plånboken på mig, men Mysingen är ju med så det brukar ordna sig.
Det blir ju en hel del arbete med att spärra korten, men, nu behövdes inte det, som tur var.
Tack och ha fina dagar du med. Kram!

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

21 september 2021 09:29

Jag håller med dig om det viktiga ämnet fler kameror. Betydligt fler fördelar än nackdelar.
Härlig solskenshistoria med lyckligt slut. Vad bra att ni åkte tillbaka till affären och kvinnan hjälpte till.
Jag hade också tur för några veckor sedan. Härligt med ärliga människor.
Kram, Bosse

http://gotlanduppochner.com

wiolettan

23 september 2021 09:43

De flesta verkar tycka så men inte alla de som bestämmer. Jag kan just undra varför.
Historier som är sanna och har lyckliga slut, dom älskar jag.
Jag tyckte det var mycket snällt av kvinnan att ställa upp, ta sin tid i anspråk för att hjälpa oss. Det är service det, eller medmänsklighet.
Härligt Bosse att du också hade turen på din sida. Tänk om alla människor vore ärliga, vilket härligt samhälle vi då skulle få. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards